Menu
Your Cart

10000 TL ve üzeri siparişlerinizde KARGO BEDAVA!

Kontaktörler

Kontaktör

Kontaktörün görev tanımı yapılacak olursa kapalı olan kontakları açan, açık olanların da kapatılması sağlayan ve bunun tamamını elektronik bir kumanda vasıtasıyla yapmaya izin veren elektromanyetik anahtarlar tanımlaması yapılabilir. Kontaktörler genel anlam itibariyle incelendiğinde ise elektrik motorlarında kullanılırlar. Isıtma gibi elektrik işletmelerinde kontrolün sağlanmasına imkân tanırlar. Bu kontrolü kumanda yardımıyla gerçekleştirirler. Buna ek olarak kondaktör ile termik röleler bir arada kullanıldığı durumlarda cihazların aşırı ısıdan, aşırı yüklü akımlardan korunmasına imkân tanırlar. Alçak gerilimin olduğu birçok sistemde kontaktörler sıklıkla kullanılan ürünler olarak karşımıza çıkmaktadırlar. Normal akım incelendiğinde ise kumandasından devreyi açıp kapatma işlevi yerine getirirler. Bu sayede akımın aşırı olmasının önüne geçer ve güvenliğin sağlanmasına imkân verirler. Bu anlamda aynı işi gören röleler ile tek ve ana farkları alternatif gerilimde de çalışabiliyor olmalarıdır.

Kontaktör İle Aşırı Akıma Karşı Koruma Sağlanıyor!

Elektrik büyük bir sektör olarak karşımıza çıkıyor. Bu alanda yapılan yatırımlar, ortaya çıkan yeni ürünler ve elemanlar internette alışverişin de yaygınlaşması ile farklı bir boyut kazanıyor. Bu anlamda çok faydalı bir üründen bahsedilecek olursa kontaktör ürünü ele alınabilir. Bu ürün sayesinde elektrik kaçakları önleniyor ve birçok büyük sorunun önüne geçilmesi sağlanıyor. Buna ek olarak maliyet de en aza indirilerek yangın vb. önlenerek tekrar tesisat döşenmesi gibi parasal açıdan insanları zorlayacak durumların olmasının da önüne geçiliyor.

Kontaktör Nasıl Çalışır?

Kontaktör 3 ana bölümden oluşmaktadır. Bu bölümler sırasıyla elektromıknatıs, palet ve kontak olmaktadır. Demir nüvenin bir bobin ile sarılması ile elektromıknatıs oluşmaktadır. Elektrik verildiğinde manyetik alanın oluşması bu eleman tarafından sağlanır. Ayrıca bu bölmede titreşim önleyici bakır plakalar da kullanılır. Bu plakalar titreşim oluşumunu engelleyerek ses yalıtımı sağlamaktadırlar. Diğer bir bölüm olan palet ise kontaktör bölmesinin hareketli kısmını oluşturmaktadır. Mıknatıslanma ile hareketini sağlayan bu bölüm kontakların açılıp kapanmasını sağlayan bölüm olmaktadır. Son olarak kontak ise Kadmiyum ve gümüş gibi alaşımlardan yapılır. Hareketli ve sabit olmak üzere 2 farklı kontak bulunur. Açma kapama işlemleri bu bölümler sayesinde gerçekleşir.

Bu kategoride ürün bulunamadı.